beautybox mannen

Beautybox voor mannen, welke zijn er?

Bij een beautybox denk je snel aan make-up en andere verzorgingsproducten voor vrouwen. Hoewel de meeste boxen inderdaad voor dames zijn, zijn er ook boxen voor mannen. Het is dan ook een terechte vraag van onze lezers of er ook een beautybox voor mannen is?

De mogelijkheden voor mannen zien er iets anders uit dan bij de beautyboxen voor vrouwen. Dat komt omdat mannen andere behoeftes hebben met betrekking tot hun uiterlijke verzorging. Beauty producten die de meeste mannen gebruiken zijn onder andere scheermesjes, scheerschuim en toebehoren kortom een scheerset. Natuurlijk hoort daar ook aftershave en eau de toilette bij. En kun je dit nog breder trekken naar verschillende crèmes en andere huidverzorgingsproducten.

Beauty en scheer abonnementen.

Echter zijn er maar heel weinig echte beautyboxen zoals we die kennen van Goodiebox, Lookfantastic en Styletone voor mannen. Ooit is er wel een special geweest van Glossybox voor mannen waarbij ze een in beperkte oplage box voor heren hadden. Daarom gaan we in dit artikel niet alleen naar de boxen kijken maar ook de andere vormen van beauty abonnementen zoals een scheer abonnement waarmee mannen volgens een maandelijks abonnement scheermesjes en toebehoren opgestuurd krijgen.

Mocht er in de toekomst een beautybox voor mannen bij komen dan zullen wij deze in dit overzicht vermelden. Laten we beginnen met de lijst voor het gemak delen we de soort abonnementen en beautyboxen voor mannen op in twee segmenten. In het eerste deel zullen wij enkele scheer abonnementen vermelden die je in Nederland kunt bestellen. En in het tweede deel kijken we naar de daadwerkelijk beautybox opties voor mannen.

Scheermesjes abonnementen.

Wanneer je jezelf graag met de hand scheert met een scheermesje dan weet je dat je als man altijd een voorraadje scheermesjes moet hebben. Een scherp mesje is essentieel voor het scheren. Sinds enkele jaren kan je je daarom abonneren op scheermes abonnementen. Dit concept is over komen waaien uit Amerika en krijg je bij de eerste bestelling een scheer startset om vervolgens volgens een abonnement nieuwe mesjes te krijgen.

De afgelopen paar jaar zijn er een aantal van dit soort bedrijven bijgekomen en werken ze allemaal net even anders of hebben ze een ander aanbod in scheermesjes en toebehoren. Hieronder volgt een lijstje met enkele populaire scheer abonnementen.

Boldking - scheer abonnement

Boldking.

Misschien wel het bekendste scheermesjes abonnement concept in Nederland. Boldking verkoopt zichzelf door een goedkoop abonnement met kwalitatieve en milieuvriendelijke mesjes neer te zetten. Het compleet ontzorgen van de scheer behoefte van mannen.

Je kunt bij Boldking kiezen voor het bestellen van losse producten en scheersets wanneer jij daar behoefte aan hebt. Maar je kunt naast een eenmalige bestelling ook gebruik maken van Boldking Repeat. Dit is hun scheer abonnement service waarbij je begint met een starterset en alle benodigde vervolg producten zoals nieuwe mesjes, scheerschuim en andere toebehoren thuisbezorgd krijgt wanneer jij dat wilt en daar weer behoefte aan hebt. Dit alles tegen een extreem lage prijs die begint bij € 15,- voor een startersset ook wel ‘The Kit’ genoemd of een uitgebreidere variant ‘The Set’

Boldking scheerset

Bij Boldking Repeat wordt het maandelijks abonnement helemaal aangepast op jouw wensen. Jouw scheer frequentie is weer anders dan bij andere mannen en op basis hiervan wordt er een abonnement op maat gemaakt. Goed om te weten is: dat je tot niets verplicht bent en altijd kunt opzeggen. Daarnaast kun je eenvoudig extra’s zoals accessoires en andere leuke verzorging items mee bestellen.

 • Vanaf € 15,-
 • Navulling scheermesjes vanaf € 10,-
 • Elke 1, 2, 3, 4 of 5 maanden nieuwe mesjes.
 • Ook eenmalig te bestellen. Geen verplichtingen altijd opzegbaar.
 • Optioneel vele extra’s zoals scheerschuim en andere verzorgingsproducten te bestellen. Zie de Boldking shop voor meer informatie.

Windmill Shaving.

Dit is een directe concurrent van en alternatief voor Boldking. Het principe werkt hetzelfde maar gebruikt Windmill Shaving een andere kwaliteit en andere producten. Je kunt beginnen met een gratis start set met houder voor je scheermesjes. Ook hier kun je wederom losse producten bestellen en je eigen abonnement op maat samenstellen. Zo kun je ervoor kiezen om eenmalig, 1 keer per maand, 1 keer per 2, 3, 4, 5 of 6 maanden een set van 4 nieuwe scheermesjes te ontvangen. Dit zijn kwalitatieve mesjes met precisietrimmer van degelijke Duitse makelij.

Dan kun je optioneel ervoor kiezen om de scheerschuim van Windmill Shaving erbij te bestellen maar dit is uiteraard niet verplicht.

 • Gratis houder
 • Vanaf € 12,50
 • Eenmalig te bestellen
 • Met abonnement per 1, 2, 3, 4, 5 of 6 maanden 4 nieuwe mesjes.
 • Scheerschuim optioneel mee te bestellen.
Beautybox voor mannen Shaversclub - scheerkit / scheerbox

Shaversclub.

De 3e in dit rijtje en vrijwel identiek aan de bovenstaande twee scheer abonnementen is de Shaversclub. Deze dienst kenmerkt zich vooral door vanaf het begin twee soorten scheermesjes aan te bieden. Je kunt kiezen uit een zogeheten ‘The Triple Head’ Een scheermes kop met 3 scherpe mesjes van Amerikaanse kwaliteit. Of voor de iets duurdere variant ‘The Six Head’ Die een kop met 5 vlijmscherpe mesjes heeft en waarbij je nog een extra trimmer mesje krijgt. Bij beide krijg je om te beginnen 4 cartridges (verwisselbare mesjes).

Na het kiezen van je starterset kun je optioneel kiezen of je middels een abonnement periodiek nieuwe cartridges thuisgestuurd wilt krijgen. Dit kan per maand, 2 of 4 maanden en krijg je elke keer 4 nieuwe mesjes geleverd.

 • Vanaf € 12,-
 • Extra mesjes vanaf € 7,-
 • Eenmalig te bestellen
 • Optioneel per 1, 2 of 4 maanden abonnement.
 • Extra’s zoals scheerschuim en andere toebehoren kun je eenvoudig bestellen.

Beautybox voor mannen.

We hebben zojuist de scheersets met scheer abonnementen volgens sommigen ook wel scheerbox genoemd bekeken. Laten we nu gaan kijken naar of er ook een beautybox voor mannen is. We hebben hier grondig onderzoek naar gedaan en een echte box zoals die van DutBle of Goodiebox is moeilijk te vinden. Veelal kom je uit bij boxen voor mannen die een totaal andere inhoudt bieden dan verzorgingsproducten. Denk aan bierpakketten en kledingboxen. Verrassingsbox en cadeauboxen voor mannen, maar dit zijn niet de maandelijkse box abonnementen die wij bedoelen.

Wanneer er wel een echte beautybox voor mannen te koop is dan bevat deze meestal allerlei mannelijke verzorgingsproducten waaronder dus ook scheerspullen. En is zo’n box vaak een eenmalige bestelling en niet via het abonnementen concept zoals de beautyboxen voor vrouwen en de scheersets voor mannen zoals die hierboven zijn vermeld.

Dit zijn de noemenswaardige beautyboxen / beautysets voor mannen die we hebben gevonden.

Lookfantastic voor heren.

Lookfantastic heeft een maandelijkse beautybox voor vrouwen. En staat bekend als een van de grote online webwinkels voor cosmetica, make-up en andere verzorgingsproducten. Logisch dat ze ook een compleet assortiment voor mannen hebben. In dat assortiment vindt je helaas geen beautybox met een abonnementsstructuur maar wel enkele beautysets bestaande uit shampoos, conditioners en verschillende crèmes. Je vindt er ook grooming sets en verschillende scheersets inclusief accessoires voor mannen die graag met hun uiterlijke verzorging bezig zijn.

Beautybox voor mannen
 • Men Rock Double Edge Razor.

Als voorbeeld hiervan is er het Men Rock Double Edge Razor Starterspakket. Dit is een scheerset van uitzonderlijke kwaliteit en voor mannen die een verzorgde huid en scheren met kwaliteit belangrijk vinden. Voor mannen die weten hoe ze zichzelf moeten verwennen is dit een perfecte scheerset waarin alles zit dat je nodig hebt om te beginnen.

Je betaald voor dit pakket € 67,45 en krijgt daarvoor een tweesnijdend scheermes. Een scheerkwast en een voedende scheercrème van 100ml.

Bijenkorf beauty voor mannen.

Ook de Bijenkorf staat bekend om zijn afdeling met kwalitatieve verzorgingsproducten voor zowel vrouwen en mannen. Er zijn meerdere verzorgingssets en cadeaupakketten beschikbaar voor mannen van onder andere Rituals en Dermalogica.

Beautybox voor mannen Acqua di parma
 • Acqua di Parma

Maar een echte aanrader en wederom complete (reis) scheerset inclusief scheerkwast, scheercrème, colonia en aftershave is deze set van Acqua di Parma. Je moet wel snel zijn want deze gaan worden verkocht als warme broodjes en is regelmatig uitverkocht door de populariteit.

Deze set kost € 143 maar is ook verkrijgbaar in nog 2 andere varianten de Barbiere Grooming Kit voor € 100,- en de Barbiere Essential Shaving Kit voor € 69,-.

Tot slot.

Naast de genoemde scheer abonnementen en beautyboxen voor mannen. ZIjn er natuurlijk nog tal van cadeaupakketten, giftsets en giftboxen te vinden voor mannen. Je hoeft rond de feestdagen maar een parfumerie of drogist binnen te wandelen en de cadeausets kijken je weer aan. In dit overzicht hebben we vooral rekening gehouden met de behoefte van de man en het verzorgen van haar en huid met de focus op het scheren. Ook mannen houden van beauty en dat begint bij mannen nu eenmaal met een goed verzorgde of geschoren baard.

Mocht er nog een beautybox voor mannen ontbreken die we zeker moeten vermelden laat het ons dan weten via het contact formulier.

Reageer

Probeer Styletone

Probeer Styletone

* 100% Dierproefvrij

* Vanaf € 16,95

* Gratis thuisbezorgd

* 5 tot 10 Full size producten

* Gemiddelde waarde €125,-

You have Successfully Subscribed!