beter slapen tips

5 beter slapen tips voor een goede nachtrust en meer beauty.

Dat je van voldoende slaap niet alleen een beter mens wordt maar ook beter functioneert in de maatschappij is voor velen duidelijk. Genoeg slaap is niet alleen voor een gezond lichaam, maar ook erg goed voor je huid. Daarom hebben we naast de maandelijkse boxen en in het kader van beauty en lichaamsverzorging vandaag 5 beter slapen tips voor je op een rij gezet.

1. Zet je beeldscherm uit en pak een boek.

Laten we beginnen met de eerste van onze beter slapen tips. Tegenwoordig is het heel normaal om altijd maar naar een beeldscherm te kijken. Is het niet je telefoon of tablet, dan is het wel je laptop of de computer op je werk. Thuis is het naast je smartphone ook nog even tv kijken, YouTube streamen of Netflixen voordat we onze ogen doen. Het is beter om vlak voor het slapen geen tv of naar welk beeldscherm dan ook te kijken. 

Deze beeldschermen geven namelijk een blauw licht af waardoor je lichaam denkt dat het ochtend is. Vervolgens maakt je lichaam hierdoor minder melatonine aan en wordt slapen een stuk lastiger. Ook je hersenen zijn veel actiever door de beelden die je bekijkt. Zet daarom je beeldscherm een uur voor je naar bed gaat uit, en lees een goed boek of ga gewoon liggen en denk nog even aan leuke ervaringen, wat ons meteen bij beter slapen tip 2 brengt.

2. Blije gedachten = blij wakker worden.

Veel beter dan naar een beeldscherm kijken voor je gaat slapen is het lezen van een boek. Maar wat je ook kunt doen is gewoon lekker gaan liggen. Zorg dat je lekker ligt, je hoofd het kussen goed raakt en je er helemaal ontspannen bij ligt. Denk vervolgens aan leuke ervaringen die je onlangs hebt meegemaakt. Of denk nog even aan alleen positieve dingen van die dag, zo val je vrolijk in slaap, droom je waarschijnlijk veel leuker en wordt je ook nog eens blij wakker.

beter slapen tips

3. Neem de tijd voor jezelf en je verzorging.

Goodiebox heeft in hun beautybox van oktober 2019 aandacht voor een betere nachtrust. In onze unboxing Goodiebox oktober lees je alles over de Dromenland box en welke producten erin zitten die je kunnen helpen bij een betere nachtrust, wederom wat extra beter slapen tips voor een goede nachtrust en meer beauty. Ga bijvoorbeeld s avonds lekker in bad of onder de douche, neem een lekkere douche en smeer jezelf daarna in met de Body Butter en een heerlijk slaap masker om de volgende dag met een zachte huid wakker te worden.

4. Drink niet vlak voor je naar bed gaat.

Dit is een van die beter slapen tips die veel mensen maar moeilijk vinden maar zo effectief is. Voor een goede nachtrust waarin je genoeg slaapt, maar vooral een een stuk door kunt slapen is het slim om alles wat er voor kan zorgen dat je midden in de nacht wakker wordt weg te nemen. Het drinken van thee water of iets anders vlak voor je gaat slapen is daarmee een echte boosdoener. Hoe lekker ontspannend dat kopje thee voor het slapen ook is. Het zorgt er bij veel mensen voordat ze wakker worden om te plassen. Hiermee wordt je uit je diepe slaap gehaald en zorgt ervoor dat je lichaam en geest minder tot rust komen.

beter slapen tips

5. Laat die mobiel eens met rust.

Een van de meest voorkomende gedragingen vandaag de dag is ons telefoongebruik. Alhoewel velen van ons dit niet toe zullen geven zijn we met z’n allen best wel verslaafd aan onze smartphones. Niet zo gek, je kan er ook zoveel mee en je controleert er inmiddels je hele leven mee. Hoewel ik deze tip al als nummer 1 heb gegeven waarin je beeldschermen moet vermijden kan ik niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dit niet meer te doen voor het slapen gaan. 

Neem je telefoon niet mee naar bed, je Facebook vrienden zijn er morgen ook nog. Whatsapp berichten kunnen ook wel wachten, dat is waarom het een berichten app is, en je zelf kunt bepalen wanneer je iets verstuurd. Ook andere Social media platformen kunnen wel wachten. Laat de spelletjes ook voor wat ze zijn, want hoe leuk je ze ook vind je slaapt er niet beter door. Ik laat mijn telefoon altijd beneden liggen als ik ga slapen. Mocht je nog iets willen opzoeken dan moet je die verleiding willen weerstaan als het echt belangrijk is vergeet je het waarschijnlijk niet en kun je het ook de volgende dag nog op zoeken.

Goede nachtrust is essentieel voor een gezond lichaam en geest.

We zijn veel met beauty bezig en vinden ons lichaam en uiterlijk erg belangrijk. We willen er goed uit zien en kijken daarom naar allerlei leuke producten die ons daarbij kunnen helpen. De vele beautyboxen zoals die van Goodiebox, DutBle, Lookfantastic en Styletone om er maar een paar te noemen zijn van harte welkom en een super mooie uitvinding. Toch moeten we niet vergeten door goed voor ons zelf te zorgen door middel van goed slapen en goed eten. Hopelijk helpen onze 5 beter slapen tips je om je een duwtje in de juiste richting te geven. 

Reageer

Probeer Styletone

Probeer Styletone

* 100% Dierproefvrij

* Vanaf € 16,95

* Gratis thuisbezorgd

* 5 tot 10 Full size producten

* Gemiddelde waarde €125,-

You have Successfully Subscribed!